Eva Mikšíková

Když do Vašeho bytu zavítá umělec

2. 01. 2017 15:52:11
Každé místo, každý typ vybavení láká odlišné skupiny návštěvníků. S pořízením nového bytu na Václavském náměstí se poněkud proměnila i naše cílová skupina. Namísto baťůžkářů jsme se stali domovem nejrůznějších kreativců a umělců:)

Je skvělé bydlet v krásném bytě, a ještě hezčí je tento prostor sdílet s ostatními lidmi a sledovat, jak v němém úžasu přicházejí do útrob historického domu, uchváceni sledují historické malby za dveřmi hlavního vchodu a obdivují původní lustr osvětlující tento úžasný prostor. V tomto případě nenabízíte pouze ubytování, nabízíte zážitek, možnost cítit se v tomto velkolepém domě z konce 19. století jako doma a zažít atmosféru staré Prahy.:-)

Našimi prvními hosty byli umělci z Paříže – výtvarník Eric Sarraud, jehož obrazy mohou lidé obdivovat v nejznámějších muzeích v Louveru a v Orsayi, a jeho žena – interiérová výtvarnice. Jejich přítomnost nás inspirovala k tomu, poohlédnout se po všech možných známých muzeích v Praze, jelikož doporučení Technického a Národního muzea, jediných dvou, které důvěrně známe, nám nepřišlo dostatečné.

Sophie nás již během prvního rozhovoru překvapila znalostí českých skladatelů, a byla nadšená možností vidět v Národním divadle Dvořákovo nejznámější dílo – Rusalku. Našim hostům jsme tak doporučili ještě návštěvu Muzea Antonína Dvořáka a představili program dalších divadel. Je zajímavé, kolik toho někteří cestovatelé o Vaší zemi vědí, člověk se až cítí zahanben mizivou znalostí vlastních dějin.

Toto zjištění má ale také pozitivní efekt. Nikdy jsme s Patrikem nenavštěvovali výstavy, nechodili na představení do divadel a netoulali se jen tak starou Prahou a čekali, co nás v jejích útrobách znovu a znovu překvapí více než dnes. Efektem je, že zatímco naši hosté se tak u nás mohou cítit jako doma, my si připadáme jako turisté bloudící neznámým městem a i během vytížených pracovních dnů se cítíme v Praze jako na právě probíhající dovolené.

Inspirujte se také Vy Vaší cílovou skupinou a vydejte se po stopách toho, co by Vaše hosty mohlo zajímat! Spousta lidí prchá během života z nejrůznějších důvodů do zahraničí s touhou najít místo, kde by chtěli žít, často ale neznají krásy svého rodného města.

Autor: Eva Mikšíková | karma: 9.05 | přečteno: 551 ×
Poslední články autora