Eva Mikšíková

Turecká zkušenost - Buď připraven na neočekávané

12. 09. 2016 18:00:16
Začal třetí týden našeho hostitelství a do našeho bytu měl přijet mladý pár z Turecka. Den příjezdu byl stanoven na sobotu 30. července na 23 hodin večer. Ale...

Jaké bylo naše překvapení, když se nám o den dříve, tedy v pátek okolo půlnoci rozezvonil telefon, na jehož druhém konci stála Melisa z Turecka: „ Hi, this is Melisa, we are just waiting outside. Are you somewhere here?“ „What?“ vystřelila jsem z postele, „Melisa, I am sorry, but... but you should come on Friday, right?...“... ano i takové situace se při hostění stávají a musíte na ně být připraveni.

Náš turecký pár se prostě rozhodl, že pojede autobusem z Německa o den dříve a aspoň toho více v Praze stihnou. To, že vlastně mají rezervované ubytování o den později, je v tu chvíli vůbec netrápilo.

Naneštěstí v jejich budoucím pokoji zrovna odpočíval pár z Chile. „Co teď?“ podívali jsme se na sebe s Patrikem. Museli jsme rychle najít operativní řešení. Nastartovali jsme počítač a začali zběsile googlit. Po několika minutách vyhledávání se nám podařilo najít super levný hostel, a to jen 2 zastávky od našeho bytu. Zavolali jsme tam a zjistili, že mají několik pokojů ještě volných. A tak jsme naše budoucí hosty poslali na jednu noc tam.

Kupodivu byli velmi rozumní a s návrhem souhlasili. Check in číslo dva byl stanoven na sobotu ve 12:00.

Zároveň jsme si ověřili, že je dobré mít v záloze kontakt na minimálně jeden, dva hosteli v blízkosti pro neočekávané případy. Nikdy nevíte, kdy se Váš host vezme dovolenou o den dříve a překvapí Vás nepřipravené:-)

Autor: Eva Mikšíková | karma: 18.61 | přečteno: 1323 ×
Poslední články autora