Neosobní check in na Airbnb

27. 03. 2017 17:28:31
Už jste to zažili? Je pátek odpoledne, na víkend hlásí skvělé počasí a Vy byste nejraději odjeli na celý víkend někam pryč. Ale druhý den v podvečer čekáte hosty... Co teď?

Hostitelství je skvělý způsob, jak poznat zajímavé lidi a naučit se nahlížet na své domovské město trochu jinýma očima. Ovšem jen do té doby, než Vás tento koníček začne omezovat.

Po nějakém čase se přistihnete, že své volno začínáte plánovat podle příjezdu hostů. Už se Vám to stalo? V tom případě je nejvyšší čas začít službu delegovat. Vždyť to nejcennější, co máme je náš čas! Právě to byl také náš případ a důvod, pro jsme se rozhodli službu alespoň částečně delegovat.

Co to všechno obnáší a jak na to? Hostitel před příjezdem hosta potřebuje zajistit tři základní věci: komunikaci, úklid a předání klíčů. Zatímco komunikovat s hostem můžete na dálku téměř odkudkoliv, následující dvě činnosti budete potřebovat zajistit v místě nabízeného ubytování. S úklidem nebývá velký problém – můžete oslovit specializovanou agenturu nebo poptat sousedku, která bydlí ve vedlejším vchodě. Problém ale nastává v případě předání klíčů.

Může se stát, že paní, která Vám bude zajišťovat úklid, neumí anglicky nebo se host nedostaví k check inu včas. Pokud byste se domluvili, že check in provede konkrétní osoba, museli byste jí pak tuto prodlevu zaplatit, případně narychlo sehnat někoho jiného pokud by původní spoluhostitel nemohl déle čekat.

V našem případě byli všichni potenciální ubytovatelé v sobotu mimo Prahu, a tak jsme se vrhli do hledání jiného řešení. Po nějaké době pátrání se nám podařilo nalézt specializovanou společnost, která se zaměřuje na předávání klíčů hostitelům.

Keyguru, jak se služba jmenuje, funguje tak, že si na jejích webových stránkách zvolíte mezi více než dvěma desítkami pointů ten, který se nachází nejblíže Vámi nabízenému ubytování a následně zaregistrujete sebe a své klíče do systému. Keyguru označí Vaše klíče unikátním štítkem, pod kterým je svazek následně veden v databázi. Před příjezdem hosta vypíšete na stránce základní údaje o přijíždějícím cestovateli a systém Vám automaticky vygeneruje PIN kód, který se následně společně s kódem klíčů odešle hostům. Vaším úkolem je pak pouze zaslat hostům popis, jak se k danému pointu dostanou.

Výhodou celého procesu je anonymizace celé služby. Klíče jsou uloženy na kontaktním místě pod číselným kódem. Poskytovatelé služby ani vyškolený personál na jednotlivých pointech nedisponují údaji o vlastníkovi a nabízeném objektu (adresu ubytování musíte Vašemu hostovi sdělit sami). To zajišťuje maximální bezpečnost.

V době, kdy tento článek píši, máme za sebou první neosobní check in. Holky se během víkendu ubytovaly samy, a jakmile dorazily na byt, poslaly nám zprávu společně se selfie z jejich dočasného bydliště:-) S oběma hosty se tak poprvé setkáme až dnes odpoledne, jakmile dorazíme do Prahy.

A na co byste neměli během neosobního check inu zapomenout? Důležité je hostovi vše na začátku vysvětlit. Možná tím některého hosta odradíte, ale nebudete riskovat, že Vám napíše špatné hodnocení, protože očekával něco jiného. A co je důležitější neosobním check inem získáte možnost svobody. Svobody plánovat dovolenou a cestovat podle sebe a ne podle přijíždějících hostů. S Patrikem milujeme setkávání s našimi hosty, ale ne vždy se nám to hodí již v čase jejich příjezdu, a tak tuto službu považujeme za skvělé řešení. A protože jsme vyzkoušeli a byli spokojení, posíláme tip dál:-)

Autor: Eva Mikšíková | pondělí 27.3.2017 17:28 | karma článku: 16.67 | přečteno: 935x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Aleš Gill

Střípky z KLDR - Díl 26. - Návrat do paralelního vesmíru

Jsou to téměř dva roky od mého posledního článku o KLDR, a téměř tři roky od mé druhé cesty za nejželeznější oponu, jakou si lze představit. A protože informací z KLDR je kvůli uzavřené hranici málo, mohli bychom se tam vrátit.

19.3.2024 v 8:52 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 54 | Diskuse

Libor O. Novotný

Víkend na bitevním poli ve Waterloo

Chcete důkladně pochopit politické a společenské souvislosti, které vedly k porážce Napoleona, případně se vžít do bojů rozhodující bitvy u Waterloo? Památník bitvy na jejím původním místě vám to umožní.

18.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 10.04 | Přečteno: 137 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 5. díl: Z Uyuni do La Pazu

Než se vydáme na 500 kilometrovou cestu do La Pazu, je čas si Uyuni prohlídnout. Na první pohled nemá na moc co nabídnout, ale zdání klame.

15.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 13.46 | Přečteno: 160 | Diskuse

Martin Faltýn

Když prvně na Západ, tak do USA - 13

Měsíc jsem prožil na pozvání známé v USA. To už by si člověk pomalu řekl, že je tady skoro doma. Ale kdepak! Zelenáčem je a greenhornem zůstane! A teprve doma začíná zjišťovat, kde že to vlastně byl.

15.3.2024 v 8:08 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 240 | Diskuse

Martin Faltýn

Když prvně na Západ, tak do USA - 12

Na konci měsíčního pobytu v USA na přelomu 1991/92 jsem se konečně dostal do New Yorku. Musel jsem si to tak trochu prosadit. A udělal jsem dobře. Za pár dní jsem toho zažil tolik, co před tím za měsíc. Včetně největšího trapasu.

11.3.2024 v 8:08 | Karma článku: 13.29 | Přečteno: 294 | Diskuse
Počet článků 22 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 786

Jsem 25letá absolventka VŠ, která právě začala pracovat. Miluji cestování a poznávání nových lidí, dříve jsem obyčejně trávila léto v zahraničí, kde jsem poznávala nové kultury a místní zvyky. Jelikož jsem nyní nastoupila do zaměstnání a nemohu se cestování věnovat naplno, rozhodli jsme se společně s přítelem, stát se aktivními hostiteli na Airbnb a přitáhnout tak kousek zahraničí do našeho malého bytu na Žižkově. Právě o tom, jaké to je žít v jednom bytě o velikosti 50 m2 s jedním či více cizinci, kteří se v nepravidelných intervalech střídají, bych se s Vámi chtěla podělit.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...